İğne oyası küpe çiçeği yapımı ile iğne oyası modellerine güzellik katabilirsiniz. İğne oyasının vazgeçilmez güzel modellerini, bizim kolayca yapmamızı sağlayan nebiş’in güzel anlatımıyla iğne oyası küpe çiçeği yapılışı sizlerle.
iğne oyası küpe çiçeği yapılışı
İğne oyası küpe çiçeği görsellerini büyük görmek ve anlatımlı bir şekilde sayfa sayfa yapmak için fotoğrafın üzerine tıklayabilirsiniz.

evet küpe çiçeğimizin yapılışına başlıyoruz.. borumuzu yeşil iple başlıyoruz.. parmak üzerinden diğer örneklerimizde olduğu gibi ip sarıyoruz ve 5 zürafa yapıyoruz.. ve bıraktığımız diğer iple zürafaları büzüyoruz sonra 1 sıra döndükten sonra elimizle büzerek yuvarlak şekli vererek dönerek boru yapımızı yapıyoruz yeşil ipimizle 4 sıra döndükten sonra yeşil ipimizi kesiyoruz ve aynı yerden pembe ipimizi takarak devam ediyoruz.

her zürafamızın içinde 3 zürafa yapıyoruz.. ve ortadan artırım yaparak 3 sıralı olarak 9 sıra çıkıyoruz sonra 2 sıra ya ve sonra 1 sıraya düşürüp ipimizi kesiyoruz..

yapraklarımızın kenarlarını rulo yaparak kıvırıyoruz..kıvrılış şeklini ilerki resimlerde gösterdim..

şimdi iç kısmını yapmaya başlıyoruz.. yine parmak üzerinden ipimizi sarıyoruz ve 4 zürafa yapıyoruz..

burda görüldüğü gibi 1 zürafanın içinde 5 küçük pipit yapıp her iki taraftan arttırarak 5 sıra çıkıyoruz.. sonra 4 sıra eksiltiyoruz ve zürafa sayımız 4 adet oluyor ..ipimizi kesiyoruz..

aynı işlemi diğer zürafanın içinde de yapıyoruz yanlız zürafalar küçük olduğu için diğer 3 zürafanın içinde 2 yaprak gelicek şekilde zürafalarımızı ayarlıya bilirsiniz.. mesela 2 zürafanın içinde 5 zürafa yapıp yaprağımızı başlıya biliriz.. böylelikle aradaki yaprak çok sıkışmamış olur..

sonraki kalan 4.zürafamızda da 3.yaprağımızı yapıyoruz sayılarımız yine aynı 5 küçük pipit ve sıra çıkıyoruz yanlardan artırarak.. sonra eksiltme yapıyoruz 4 sıra ve kalan zürafa sayımız 4 oluyor böylece yapraklar bitmiş oluyor..

yapraklarımızın bitmiş halleri.. 3 yaprağımızı iç içe gelicek şekilde ayarlıyarak bükerek sıkıyoruz kalıp şeklini almasını sağlıyoruz..

şimdi iğne oyası küpe çiçeğimizin iç kısmını dış yapraklarımızın içine geçiriyoruz.. elimizle iç kısmını kalıplı şekilde tutarak bükerek alt kısmın içinde güzelcene geçiriyoruz.. ve alttan ipimizi sıkı düğüm atarak kesiyoruz..eflatun ipimizi..

şimdi iç kısmın tomurcuklarını yapıyoruz.. yine parmak üzerinden ipimizi sararak 5 uzunca pipit yapıyoruz.. pipitlarımız küpelimizin boyunuda biraz geçmesi gerek boyunu ölçerek pipitlarımızı o şekilde uzunluğunu ayarlıyalım.. ve uzun pipitlar bitince sıkı düğüm atarak ipimizi kesiyoruz.. ilk başlarken bıraktığımız ipimizle tomurcuğumuzu büzüyoruz ve alttan yine elimizle toplayarak düğüm atıyoruz..

burda alt kısmıda biraz belli oluyor.. ve üç kısmına açık sarı rengimizle tavşan kulağı yapıyoruz.. açık sarımız yoksa beyazlada yapa biliriz tomurcuğu..

ve çiçeğimizin içine yerleştiriyoruz tomurcuğumuzu..resimde görüldüğü gibi iğne oyası küpe çiçeğimiz bitmiş oluyor..

evet burda size yaprakları nasıl kıvırdığımı göstermeye çalıştım umarım anlamışsınızdır iğneyi sabit tutturabilmek için ben taktım sizin böyle bişey yapmanıza gerek yok sadece elinizle rulo şeklinde kıvırısanız hemen kıvrılacaktır yapraklar..

şimdi yan kısımlara geldik.. resimde görüldüğü gibi zürafamızın içinde 3 birazcık uzun pipitlar yapıyoruz sonra son pipitimizin üzerine ipmizi düğüm atarak 2 zürafa aralıkta 3.zürafamıza batıyoruz.. sonra yine orda 3 pipit daha yapıyoruz.. bu şekilde devam ediyoruz istediğimiz kadar ..örnek olduğu için kısa kestim..

ve aradaki mesafemizi ayarlıyarak yaprağımızı yapıyoruz.. zürafamızın içinde ipimizi geriye atarak ucunu pipit yapıyoruz resimde görüldüğü boyutta.. ve yaprağımızı yapmaya başlıyoruz bu tekniği bir çok örnekte gösterdim burda tekrardan anlatmıcam arkadaşlar..

iki yaprağımızın arasından iğnemizi geçirerek sıkı düğüm atarak birleştiriyoruz.. ve ipimizi kesiyoruz..
Sizler için araştırdığımız en güzel iğne oyaları için bizi takip etmeye devam edin.
Kaynak : https://www.facebook.com/NebisInIgneOyalari