İğne oyası kütüle çiçeği yapılışı ile iğne oyası örneklerine güzellik katabilirsiniz. İğne oyasının vazgeçilmez güzel modellerini, bizim kolayca yapmamızı sağlayan nebiş’in güzel anlatımıyla iğne oyası kütüle çiçeği yapımı sizlerle.
iğne oyası kütüle çiçeği yapılışı
İğne oyası kütüle çiçeği yapımı görsellerini büyük görmek için fotoğrafın üzerine tıklayabilirsiniz.

evet arkadaşlar iğne oyası kütüle çiçeğimizin resimli anlatımına başlıyoruz..4 zürafayla hortumu yapmaya başlıyoruz ve 10 sıra çıkıyoruz sonra uzunca dallar yapıyoruz 16 tane çokta uzun olmuyor..

bu şekilde resimde ..devam ediyoruz…sonra çiçeğimizin rengini ekleyerek her zürafanın çinde pırpırımızı yapıyoruz..

bu şekilde devam ediyoruz diğer sıraya atlarken bir düğüm yapıp yine o gözde pırpırı yapıyoruz..bu şekilde 1. sırayı dönüyoruz..

1. sıradan sonra 2. sırayı sadece iple dönüyoruz pırpırların arkasında geniş ip bırakarak ara düğüm yaptığımız yerlere batarak dönüyoruz pırpır yapmadan..

3.sırada yine pırpır işlemini yapıyoruz 1. pırpırımızın arkasından 2.pırpırı.3 sıra pırpırı bu şekilde devam ediyoruz ama 1 sıra pırpır 2.sıra sadece ip gezdiriyoruz unutmayalım..

ben kolaylık olsun diye modeli tersine çevirdim bu şekilde daha çabuk ilerlemesine yardımcı oluyor arkadaşlar. resimde görüldüğü şekilde iç kısmı burası böylece sayımız yani pırpırlarımız 8 sıra olana kadar devam ediyoruz ip gezdirdiklerimizide sayarsanız 16 sıra dönmüş oluyoruz..

iç kısmımız bu şekilde.. döndükçe her pırpırdan sonraki arada düğüm atıyoruz ya o yeri mümkün oldukça sıkışık mesafede düğüm atalım..

bence lale gibi olmuş.. neyse konumuza geçelim.. resimde görüldüğü şekilde dönerek 8 sıra pırpır yapıyoruz..

evet sayımız arttıkça ipimizi sıkmayı unutmayalım olur mu döndükçe arada düğüm yaptığımız ipi sıkıyoruz..puf noktamız bu bölümü yapmazsanız çiçek bu şekle gelmez unutmayalım..

ve işte bitmiş hali.. 8 sıra sayımızı tamamladıktan sonra iç kısmı dışa veriyoruz ve düz kısmı ortaya bu şekilde çıkmış oluyor..

evet çiçeğimizin iç kısmını yapıyoruz sarı rengimizle parmağımıza ipi dolayarak hortum ucu yapar gibi 8 uzunca zürafa yapıyoruz ve aşada bıraktığımız boş ipi çekip sıklaşmasını sağlıyoruz pipitları bitirdiğimiz ipi kesip ucunu yakalım.. ve diğer ipi sıkınca ordan iğnemize ipi geçirerek kütülemizin ortasından geçirelim ve içindeki boruya uç kısmından düğüm atalım fazlalık ipi keselim .. diğer ip kalsın yapraktan içe geçerken lazım olucak..

evet yaprağımızın yapılışı… borusunu 4 zürafa ile başladım 8 zürafa çıkıp görüldüğü şekilde yaprak işlemleri yapıyoruz yaprak 3 tane olucak şekilde göz kısımları ayarlıyarak yaprak işlemini başlıyoruz..

yaprakları 3 gözden başlayarak 4 sıra çıkıyoruz ve göz sayımız 5 oluyor sonra 1 sıra kalana kadar bitiriyoruz yanlız kenarlarda resimde görüldüğü şekilde uç kısmı bırakmayı unutmayalım..

3 tane yaprak işlemini bitirdikten sonra çiçeğimizi yaprağımızın içine geçiriyoruz ve üçünü sıkıca düğüm atıyoruz ve çiçeğimiz bitmiş oluyor..

bu da yandan görünen hali.. kütülemiz bitmiş bulunuyor kolay gelsin arkadaşlar.. çiçek çok zor ilerliyor yanlış yapıyorum diye umudunuzu kesmeyin sayılar çoğaldıkça aradan ipleri gerdikçe bu hali alacaktır.. herkese kolay gelsin şimdiden..
Sizler için araştırdığımız en güzel oya örnekleri için bizi takip etmeye devam edin.
Kaynak : https://www.facebook.com/NebisInIgneOyalari